середа, 1 лютого 2017 р.

Що віддадуть демобілізованому?



Боєць, який звільняється з армії, не повинен повертати державі всі елементи військового спорядження, навіть якщо із часом загубилося чи подерлося.



Міністерство оборони розповіло про права й обов'язки бійців, які звільняються у запас. У 2015 році при демобілізації бійці здавали 20 предметів, які їм видавали під час проходження служби. Тепер цей список скоротили до десяти. Про це повідомив начальник центрального управління речового забезпечення тилу ЗСУ Юрій Гусляков. Він пояснив, що не потрібно повертати після закінчення служби ті речі, які видавали бійням для особистого користува­ння.
Тепер військові не здають на склад частин кашкет польовий, шапку зимову, шапку-феску, літній польовий костюм, утепле­ну куртку й утеплені польові штани. Також не потрібно повер­тати натільну білизну й теплу білизну, речовий мішок та взут­тя.
"Здають тільки інвентарні предмети, що перебувають в екс­плуатації більше як два роки: спальний мішок, бронежиле­та, захисний шолом, фляга, захисні окуляри", – зазначив Гус­ляков.
Він додав, що всі бійці ознайомлені з новими правилами ко­ристування військовим майном. Після закінчення служби вони мають отримати військовий квиток. У ньому має бути вказано про участь у боях. Це, в подальшому, потрібне буде для офор­млення пенсій та інших виплат.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька




Немає коментарів:

Дописати коментар