пʼятниця, 31 березня 2017 р.

Цикл весняних порад: навесні допоможе оливкова олія



Оливкова олія корисна для шлунка. Яку ж ще цінність має цей імпортний продукт?

Оливкова олія – ідеальний продукт для весни, адже вона багата олеї­новою кислотою. У складі олії її аж 80 відсотків! Крім того, в оливковій олії – вітаміни А, 0, Е, лінолива кислота, жирні кислоти омега-9 і ще цілий ряд корисних речовин.
ДЛЯ ШЛУНКА
Саме оливкова олія позитивно впли­ває на імунну систему, яка на почат­ку весни дуже ослаблена. І досить бу­де заправляти цією олією салати, щоб отримувати добову дозу вітамінів, які в ній є.
Цікавий факт: вважається, що для до­брої роботи імунної системи необхідно, щоб шлунково-кишковий тракт пра­цював ідеально. Оливкова олія якраз сприяє правильній і злагодженій ро­боті шлунка.
ДЛЯ ОБМІНУ РЕЧОВИН
Оливкова олія прискорює обмін­ні процеси. Саме навесні багато лю­дей хочуть схуднути, а оливкова олія – чудовий помічник у цьому завданні. Так, завдяки своєму складу, вона спри­яє прискоренню обмінних процесів і спалює жири.
ДЛЯ ВОЛОССЯ
Якщо мова про волосся, то оливко­ва олія дуже ефективно відновлює йо­го і надає блиску. При тому, дає вона ефект як при вживанні всередину, так і як косметична маска.
Отож, злегка підігрійте оливкову олію на водяній бані та нанесіть на во­лосся. Загорніть волосся у харчову плів­ку та підігрійте феном.
Витримайте маску 30 50 хвилин, потім змийте шампунем. Маску з олив­кової олії радять робити зо п'ять проце­дур з інтервалом через день. Потім мож­на підтримувати результат, роблячи од­ну процедуру на 10 днів.
ДЛЯ ШКІРИ
Догляд за шкірою з допомогою олії підходить далеко не всім. Проте олійні маски – справжня панацея для дівчат, у кого після морозів є проблеми через сухість шкіри. Зокрема, мова йде про маски з оливкової олії.
Підігрійте олію на водяній бані та на­несіть її на очищену, злегка розпарену шкіру (можна після душу), зверху на­кладіть серветки й залиште їх на 25 хви­лин. Змийте теплою водою маску, за­лишки промокніть серветкою. Маску необхідно робити двічі на тиждень, до­ки стан шкіри стабілізується.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар