четвер, 9 березня 2017 р.

Літературний диліжанс:



 Тарасові твори – сяють, як зорі

У нашім раї на землі
Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим.
І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
 А буде син, і буде мати,
 І будуть люди на землі!
Т. Шевченко


Тарас Шевченко!... Це ім’я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури.
Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.
Поезію Т.Шевченка люблять усі народи. Поет, який віддав усі свої сили боротьбі за визволення рідної України від соціального і національного гніту, виражав прагнення і сподівання всіх народів.
Вже більш ніж два століття пройшло, як перестало битися благородне, мужнє серце геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Але світлий образ великого Кобзаря – безсмертний, як і сам народ, що породив його.

«Сьогодні, 9 березня, ми вшануємо пам’ять великого Кобзаря. Ми зібралися в залі нашої бібліотеки, щоб згадати його теплим словом, почитати вірші, переглянути інші твори нашого славного українського поета», – такі слова прозвучали на початку літературного диліжансу їз вуст класного керівника 10 класу ЗОШ №14 Сіпової Олени.
В ході заходу учень Крупник Валентин  виявив бажання прочитати улюблений вірш великого поета Т.Шевченка. Книжкова виставка: «Вічний, як правда» прикрашала залу бібліотеки. Діти змогли побачити велику кількість літератури, представленої на їх огляд.

«Немає у світовій літературі іншого поета, який би так ніжно, з любов’ю оспівав у своїй творчості жінку-матір усієї Землі, берегиню, продовжувачку роду. Тому ми повинні пробудити в себе добрі почуття, любов, готовність допомоги кожному нужденному, звернути їхню увагу на знедолених героїв творів Т.Г. Шевченка», – висловила свою думку наприкінці заходу завідуюча бібліотекою-філією №13 Г.Недвецька.


Завідуюча бібліотекою-філією №13 Г.Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар