четвер, 20 квітня 2017 р.

ВЕСНЯНА АЛЕРГІЯ



У ДИТИНИ АЛЕРГІЯ – ЩО РОБИТИ?



Як зрозуміти, що у дитини алергія на пи­лок дерев та інших рослин (поліноз)? Чи можна полегшити її стан?
Поліноз одне із найпоширеніших алергіч­них захворювань у дітей, яке може проявитися практично в будь-якому віці. Виникає внаслідок підвищеної чутливості організму до дії певних алергенів.
ОЗНАКИ АЛЕРГІЇ НА ПИЛОК
Якщо щорічно навесні в один і той же час у дитини проявляються симптоми ГРВІ: закладеність носа, нежить, почервоніння і свербіж очей, загальне нездужання, то це, можливо, алергія. У дітей сезонна алергія також нерідко поєдну­ється з побутовою на кліщів домашнього пилу. Якщо у дитини частий нежить без температури, то тут також можна запідозрити алергічне захво­рювання. При високій концентрації пилу алергія може протікати і з підвищенням температури до 37,2°С. Найбільш достовірним методом вияв­лення чутливості до конкретних алергенів фа­хівці вважають проведення шкірних алергопроб. Також можна здавати кров на специфічні імуноглобуліни.
ЯК ДОПОМОГТИ
Алергія обов'язково потребує лікування! Най­більш неприємний і небезпечний супутник алер­гії – це ризик появи у дитини бронхіальної астми. За статистикою, якщо людина страждає алергі­єю протягом 6 років і ніяк не лікується, то ймо­вірність розвитку бронхіальної астми – до 80%.
Тому обов'язково зверніться до педіатра, який дасть направлення до алерголога. Висока ві­рогідність того, що дитині призначать антигістамінні препарати. Боятися цього не варто, адже сучасні протиалергічні засоби практично не ви­кликають побічних явищ, у тому числі й сонли­вості. Однак це питання дуже індивідуальне.
Якщо ваша дитина-алергік, тримайте вікна за­чиненими у вітряну погоду і провітрюйте після дощу. Раз на день робіть вологе прибирання. Якомога частіше гуляйте.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар