неділя, 18 вересня 2016 р.

Дні Сталої Енергії (м. Хмельницький)

Енергоефективність та використання альтернативної
 енергії у  будівлях



В нашому місті вже вдруге проводитимуться Дні Сталої Енергії, які заплановані на 19-25 вересня.
 Дні Сталої Енергії – це комплекс заходів, які дають можливість звернути увагу мешканців міста на необхідність ощадливого ставлення до енергоресурсів, що дозволить економити кошти на їх споживання та виховати свідомого споживача енергії. Зокрема, упродовж тижня, з 19 до 25 вересня, заплановано провести відкриті уроки з енергоефективності та енергозбереження у загальноосвітніх закладах міста, години спілкування «Економне використання та збереження енергоресурсів», показ мультиплікаційних фільмів на еко-теми, оповідання казок у дошкільних навчальних закладах, екскурсії для студентів вищих навчальних закладів міста на підприємствах, які використовують енергозберігаючі технології. Окрім цього, буде оголошено конкурс хештегу Дні Сталої Енергії у соціальних мережах, оpгaнiзoвaнo виставку "Енергоефективне обладнання, матеріали та технології" за участю підприємств міста й області.
Під час Днів Сталої Енергії працюватимуть інформаційні кіоски "Будь енергоефективним", де проводитимуться конкурси для дітей, розповсюджуватимуться інформаційні матеріали та надаватимуться консультації з енергоефективності.


16 вересня працівники бібліотеки-філії №13 запросили на урок-бесіду на тему: «Енергоефективність та використання альтернативної (сталої) енергії у будівлях» учнів ЗОШ №14 7-Б класу. Підлітки з зацікавленістю переглядали презентацію, відео та мультфільми за даною тематикою. 




"Енергоефективність повинна стати не просто пріоритетом держави, вона повинна стати державною релігією, догмою, аксіомою окремо взятої людини. У сучасному світі виграють не ті країни, які володіють енергією, а ті, які можуть ефективно її використовувати", – підвела підсумок бесіди провідний бібліотекар Л.Кулікова.  

 Під час діалогу учні висловлювали свій погляд на ощадливе ставлення до енергоресурсів. «Обов’язково будемо вести розмову із своїми батьками про економне використання енергії для заощадження коштів», – запевнили учні після розмови.

Г.Недвецька, завідуюча бібліотекою-філією №13    



Немає коментарів:

Дописати коментар