четвер, 1 вересня 2016 р.

День Знань. Віртуальна подорож: «Україна від А до Я»



Віртуальна подорож: «Україна від А до Я»
Україно! Ти моя молитва,
Ти моя розпука вікова...
Громотить над світом люта битва
За твоє життя, твої права!
( В.Симоненко)

Для історії двадцять п’ять років – зовсім небагато. А як же довго  наш народ ішов до цього свята! Ішов через утиски, в’язниці упродовж усієї історії від часів Київської Русі до наших днів. На цьому шляху загинула незліченна кількість кращих синів і дочок України, які відстоювали її незалежність.
Україна – країна  трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю.
Нещодавно ми святкували  двадцять п’яту річницю Незалежності України. І сьогодні, першого вересня, в День Знань працівники бібліотеки-філії №13 провели святкову віртуальну подорож: «Україна від А до Я» з учнями 11 класу ЗОШ №14 (кл. кер. Полюк Л.В.). 


А – Андріївський узвіз, Б – булава, В – вишиванка… Ні це не гра слова, а цікава віртуальна абетка-словник про рідну країну, що об’єднала відомості, легенди та цікаві факти, завдяки яким кожен користувач дістав унікальну нагоду познайомитися з культурою та історією нашої славетної держави. Особливості національного одягу та кухні, історія міст та видатних пам’яток, традиції й обряди, музичні інструменти і, звичайно, оспівані національні символи – усе це та багато іншого побачили учні. Читальний зал бібліотеки був святково прикрашений, оформлена книжкова виставка «Україна від А до Я» розкрила всім присутнім сторінки історії України.  

«Україна... В одному цьому слові і для нас, і навіть для чужинців бринить музика смутку і жалю... Шлях України позначений високими степовими могилами, руїнами та прекрасними, безіменними, невідомо коли і ким складеними піснями», – сказала на завершення заходу бібліотекар Романюк Г.О.

Завідуюча бібліотекою-філією №13       Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар