субота, 10 грудня 2016 р.

Як позбутися кашлю



Якими ж настоянками та фіточаями можна вилікувати застуду й кашель?

Застудні хвороби переважно супроводжує кашель. Застуда минає, а кашель триває значно довше. Іноді він с ознакою важких недуг, спричинених не застудою (туберкульоз та інші).
Якщо кашель не минає довго кілька тижнів, якщо стан погіршується, зверніться до лікаря. Цілком можливо, що інфекція з носоглотки перебралась у трахею й бронхи. Якщо ви волієте обходитися без пігулок, тоді скористайтеся цими класи­чними рецептами лікування кашлю.
У склянці гарячого молока розчиняють половину чайної ложки харчової соди. Цей розчин п'ють теплим кілька разів на годину по столовій ложці.
Молоко й боржомі змішують порівну та підігрівають, не доводячи до кипіння. Цей напій вживають так само, як і молоко із содою.
Варять картоплю у шкірці, зливають воду, а тоді накриваю­ться з головою ковдрою або рушником і глибоко дихають па­рою 5 7 хвилин. Треба робити це обережно, щоб не попекти­ся.
• Необібрану чорну редьку добре промивають, відрізають хвостик і на його місці роблять отвір 2 – 3 сантиметри завглиб­шки й діаметром 1 сантиметр. Засипають цукром або заливають медом. Настоюють добу в захищеному від світла місці. П'ють сік, що виступив, по столовій ложці натщесерце.
• Змішують по дві столові ложки трави мати-й-мачухи й алтеї лікарської, перемелюють у млинку для кави, заливають склян­кою окропу і щільно закривають. Посудину з настоєм ставлять у гарячу воду на 20 хвилин. Після цього проціджують через кілька шарів марлі й заливають окропом. Вживають теплим по дві ло­жки кілька разів на день після їди.
При застуді та переохолодженні не забувайте про гарячі ванни для ніг з гірчицею, гарячу ванну для рук аж по лікті (сти­мулює кровообіг у дихальній системі).
• Дуже ефективно хронічний нежить лікує такий засіб, як саморобні краплі (20 лаврових листків на склянку окропу, чай­на ложка меду і третина чайної ложки солі, добре розмішати й настояти, доки охолоне до кімнатної температури). Капати 3 рази на день.
Чудовим засобом проти нежитю є буряк. З нього можна робити тампони в ніс (трете буряк на тертці, щоб було багато соку, і закладаєте в ніс). Цей спосіб рятує від рясних виділень. Можна також закапувати сік буряку – по 3 краплі в ніздрю 3 4 рази на день.
При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар