неділя, 11 грудня 2016 р.

Зміни у проведенні ЗНО



Як зміняться наступного року правила проведення та оцінювання незалежного зовнішнього тестування?


У 2017 році результати ЗНО із трьох навчальних предметів зараховуватимуться як оцінка за ДПА. Про це йдеться у наказі Міністерства освіти і науки України від 27 липня 2016 року №889 "Деякі питання проведення в 2017 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти".
Наступного року учасники прохо­дитимуть зовнішнє незалежне оці­нювання з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, геог­рафії, фізики, хімії, англійської, іспа­нської, німецької, російської та фра­нцузької мов. Кожен зареєстрований учасник матиме право виконати сер­тифікаційні роботи не більше ніж із чотирьох навчальних предметів.
Ураховано пропозиції освітян щодо розмежування в часі закінче­ння навчального року і проведення зовнішнього незалежного оцінюва­ння – у 2017 році тестування розпо­чнеться 23 травня та триватиме до 15 липня.
Результати зовнішнього незалеж­ного оцінювання із трьох навчаль­них предметів зараховуватимуть як оцінки за державну підсумкову атес­тацію за освітній рівень повної зага­льної середньої освіти для випуск­ників старшої школи загальноосвіт­ніх навчальних закладів 2017 року.
Так, майбутні випускники складати­муть українську мову і літературу (українську мову), математику або історію України (період XX – поча­ток XXI століття), а також один нав­чальний предмет на вибір випускни­ка.
           
         При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар