середа, 28 грудня 2016 р.

Щоб волосся було міцним ...




Чи знаєте Ви, що є прості рецепти для того, щоб волосся було міцним та не випадало?


Сіль здавна цінується у натуральній косметології, і особливо в догляді за волоссям. Про те, чому сіль є засобом №1 від випадіння волосся, і як зробити сольовий скраб для шкіри голови, піде розмова далі.
Випадіння волосся, зване в меди­цині алопеція, – не проблема, з якою може зіткнутися кожен, незалежно від віку. Причини можуть бути різні, так само, як і засоби для вирішення цієї проблеми.
Одна з поширених причин алопеції – це недостатнє очищення шкіри го­лови. Шампуні, маски або бальзами, які ми застосовуємо для догляду за во­лоссям, залишаються на шкірі й на­копичуються біля цибулин волосся.
Згодом пори забиваються, і волос­ся починає випадати. Щоб очистити шкіру голови, недостатньо простого засобу, наприклад, шампуню. І тут на допомогу приходить ефективний і на­туральний засіб, що допомагає назав­жди забути про випадіння волосся сольовий скраб. Це воістину універ­сальний засіб, що допомагає алопеції багатьох видів.
Сольовий скраб – це сіль (морсь­ка, кухонна) у чистому вигляді або з додаванням лікарських трав, що під­силюють ефект. Скраб необхідно на­носити якнайближче до цибулин во­лосся і масажувати прикореневу зону. 


Як діє сольовий скраб: 
·        м'яко очищає шкіру, видаляє ча­стинки, які ороговіли;
·        видаляє залишки масок, шампу­нів або бальзамів (особливо це стосу­ється засобів для догляду за волоссям на основі силікону);
·        покращує кровообіг безпосеред­ньо біля цибулин волосся;
·        нормалізує роботу сальних залоз, "підсушує" шкіру – волосся довше залишається чистим;
·        живить шкіру голови корисними речовинами й мінералами: натрій, магній, йод та ін. (особливо цє стосу­ється морської солі);
·        усуває лупу;
·        лікує ранки та фурункули на шкірі голови;
·        робить волосся міцним та здоро­вим.
·        Яку сіль можна використовувати як скраб?
Існує 3 види солі, найбільш поши­рені Й доступні: звичайна кухонна, йодована та морська.
Кухонну сіль піддають промисло­вій обробці, через що з неї вилучені майже всі корисні речовини. Йодо­вана – штучно насичена йодом. Тому найкращою як для внутрішнього вживання, так і в косметичних цілях, вважається морська сіль. Якщо у вас є гімалайська сіль, можна викорис­товувати і її. Але будьте уважні: вона може бути підробкою.
Рецепт сольо­вого скрабу:
Інгредієнти: 2 столові ложки олії та трохи води.
Замість води можна взяти:
·        розбавлений сік алое (від лупи);
·        молоко;
·        кефір (для сухого волосся);
·        настій або відвар трав: ромаш­ки, кори дуба тощо;
·        жовток, очищений від плівки;
·        базову олію (для сухого волос­ся).
Застосування: сіль насипати в не­металеву посудину й додати холодної води (або іншого обраного засобу) до утворення кашки. Нанести на шкіру голови якнайближче до цибулин во­лосся. Акуратно й ретельно масажу­вати шкіру 3 5 хвилин. У цей час деяке волосся може випасти – це ціл­ком нормально. Змийте сіль водою, нанесіть шампунь.
Частота застосування сольового скрабу залежить від типу волосся. Для нормального та жирного – І раз на тиждень, для сухого волосся – не частіше І разу на 2 тижні.
При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Г. Недвецька, завідуюча бібліотекою-філією №13                    

Немає коментарів:

Дописати коментар