вівторок, 3 січня 2017 р.

Розумна жінка



10 ознак того, що ти розумна жінка


Нас завжди вчили, що жінка має догоджати чоловікові, виховувати дітей, але в житті це правило не завжди спрацьовує. Бо з часом чоловік і діти перестають цінувати тебе й твою турботу. То як бути?
Існує думка, що мудра жінка – це, виявляється, жінка, яка зручна чоловікові.
ТИ СОБІ НЕ БРЕШЕШ
Ні в головному, ні її дрібницях. Тому що – а який сенс? Розгрібати пробле­му доведеться рано чи пізно, так чи інакше. Якщо він так і не зателефо­нував, це означає, що ти йому не спо­добалася. Крапка. Фантазії проте, що він поїхав відвідати хвору бабусю або загубив твій номер, або так сильно за­коханий, що соромиться зателефону­вати, – не твої фантазії. Ти не займа­єшся самообманом і не страждаєш потім від його наслідків.
ТИ НЕ ЗАЦИКЛЕНА НА ЧОЛОВІКАХ
Зрозуміло, ти їх любиш. Але тобі є що любити й крім прекрасних чоло­віків – свою роботу, свою сім'ю, своє хобі. Звичайно, чоловіки в тебе були, є і будуть. Можливо, ти вже знайшла чоловіка, з яким плануєш провести і це життя. Але ти не вважаєш, що ті­льки в цей момент ти відбулася, на­решті, як жінка. Ти була самодостат­ньою жінкою до нього й залишишся нею, якщо ви раптом розлучитеся. І найголовніше – ти ніколи не станеш задушливою жінкою. Тією самою, що буквально не дає своєму чоловікові вдихнути свіжого повітря, тому що по­стійно на ньому висить. Ти самодос­татня.
ТИ НЕ ВПИВАЄШСЯ ЕМОЦІЯМИ
Якщо ти щаслива – ти радієш. Якщо тобі погано – ти сумуєш. Ти не ховаєш свої емоції та не пригнічуєш їх. А ось професійною страждальницею ти не будеш, тому що ти себе не накручуєш, не перебираєш свої образи й втрати. Загалом, не влаштовуєш театр однієї акторки – о, як я страждала, яку траге­дію пережила! Пережила – і слава Богу, нема чого в цьому колупатися роками.
ТИ ПРОНИКЛИВА
А значить, відразу бачиш, коли тобі брешуть, що, звичайно, дуже й дуже корисно. Але твій внутрішній зір не вибірковий і не спрямований тільки на себе. Ти відчуваєш, коли комусь дійсно погано, і тому ти пропонуєш допомогу. Ти бачиш, коли хтось дійс­но щасливий, ти це відчуваєш і обо­в’ язково відзначиш, тому що людині буде приємно.
ТВІЙ ОБРАЗ СКЛАВСЯ
Ти знаєш, що тобі пасує, а що – ні, і не витрачаєш час на ризиковані екс­перименти, про які потім пошкодуєш. Ти не женешся за модою, а стежиш за нею і вибираєш тільки те, що ідеаль­но впишеться в твій стиль. Неодмінно справити на когось враження вза­галі не твоє завдання: головне, гармо­нія зовнішнього та внутрішнього. Що найцікавіше, збоку здається, ніби ти взагалі зовсім не робиш ніяких зусиль для підтримки своєї краси, але при цьому ти завжди й всюди виглядаєш доречно. Так, як того вимагає ситуа­ція.
ТИ САМА ВСТАНОВЛЮЄШ РАМКИ
У будь-якій сфері твого життя є певні межі, за які тобі не хочеться ви­ходити. Або, навпаки, туди не хочеть­ся когось пускати. І пройти ці кордони не вдається нікому й ніяким чином. Тебе можуть умовляти, підкуповувати, шантажувати або намагатися обдури­ти, але це марна трата часу та сил. Тому що ти сама вирішуєш, коли, навіщо й для кого ці рамки можна порушити.
ТИ ПРЕКРАСНО ЗНАЄШ СЕБЕ
Твоє тіло не підносить тобі несподіва­них і неприємних сюрпризів просто тому, що ти до нього уважна. Ти, зрозу­міло, жива людина й можеш захворіти або погано почуватися, просто не виспа­тися. Але в тебе не буває важкого похмі­лля в той день, коли потрібно виглядати добре й бути бадьорою. Тому що напере­додні ти зупинилася саме тоді, коли було потрібно. І це до речі, зовсім не залізна воля і не постійний самоконтроль – ти просто відчуваєш себе, тому що вмієш, а вмієш, бо розумієш, як це важливо.
ТИ ВМІЄШ АНАЛІЗУВАТИ
Мрії – справа хороша, але ти все-таки віддаєш перевагу планам, коли мова заходить про щось важливе. І ці плани ніколи не бувають нездійснен­ними. Це знову ж таки питання чес­ності з самою собою, але не насампе­ред. Мало користі від уміння будувати плани, якщо немає вміння аналізува­ти ситуацію та прораховувати варіан­ти. Ти вмієш і те, й інше.
ТИ ЖИВЕШ СПРАВЖНІМ
Минуле тебе цікавить тільки в зв'язку зі спогадами й накопиченим досвідом. А ось переживати з приводу того, що було зроблено не так, сказано не так й прожи­то не так, ти не будеш. І його минуле тебе теж цікавить виключно в контексті "А що там взагалі було?" Минуле пройшло. А що стосується майбутнього, то ніяко­го передбаченого майбутнього не буває, і ти це прекрасно усвідомлюєш. Тому мріяти й планувати можна, звичайно, але жити треба зараз. І тобі це вдається.
ТИ ЗАЛИШАЄШСЯ ЖІНКОЮ
Ти зовсім не збираєшся піддаватися на дурні виверти на кшталт "справж­ня жінка повинна...", але й заперечу­вати свою жіночність тобі в голову не прийде. З якого, власне, дива? З чого б раптом відмовлятися віл кольорів, віл гарних суконь і сумочок, від домаш­нього затишку й від розмов із подруга­ми?
 Бути жінкою – прекрасно. Неро­зумно від цього відмовлятися, правда?
При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар