пʼятниця, 6 січня 2017 р.

Найкращий засіб для зігрівання після морозу




Як зігрівати тіло в холодну погоду?


Чай зі свіжим імбиром найкраще допомагає зігрітися, підтримати тонус судин і збадьоритися.
Для того щоб уникнути обмороження й перемерзання, як тільки приходите додому, ско­ристайтеся двома простими спо­собами. По-перше, прийміть те­плу ванну, по-друге, випийте чашку імбирного чаю.
Виявляється, гарячі ванни в зимовий час категорично забо­ронені, бо організм переживає сильний стрес через різкий пере­пад температури. А тому прий­міть теплу ванну, опісля ж варто відразу одягти теплі речі з нату­ральних тканин і лягти трохи відпочити.
Чай зі свіжим імбиром най­краще допомагає зігрітися, під­тримати тонус судин і збадьори­тися. До чаю можна додати ли­мон, корицю із кардамон, щоб розширити бронхи і стимулюва­ти роботу дихальних органів.
Перед виходом з дому треба поїсти чогось гарячого, їжа дає організму енергію, вели­ка частина якої піде на його зігрівання. Узимку треба їсти більше калорійної їжі. Це мають бути різні супи, бульйони, м'я­со та риба, більш ситні гарніри. Тобто самими овочами в мороз­ну зиму не обійтися. Узимку ор­ганізм споживає більше енергії, тому денну норму калорій можемо збільшити. Допоможуть зігрітися в мороз  спеції: карі, перець, кмин, імбир.
Багато хто вважає, що спиртне зігріває. Зігріває, але це тільки на короткий час. А якщо ще й пере­брати з дозою, то притупляється чутливість до холоду – найбіль­ше випадків відмороження стається в стані сп'яніння. Кава гріє не краще. Добрий варіант – ви­пити чаю: трав'яного, з імбиром, лимоном. Гарячий шоколад – теж непогано, недарма його люб­лять альпіністи.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13          Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар