вівторок, 10 січня 2017 р.

Нові поради: щоб не множилися родимки




Що потрібно робити, аби на тілі не з’являлися нові родимки?


Природа походження родимок відома не всім. Виявляється, на шкірі з'являються пігментні клітини, які скупчуються і перетворюються на родимку.
Відомо, що провокатором піг­ментних новоутворів на шкірі є ультрафіолетове випроміню­вання, впливу якого ми щодня зазнаємо, перебуваючи на сонці. Безліч родимок на тілі – не зав­жди добре через те, що вони мо­жуть перетворитися на злоякісні, тобто ракові клітини, що свід­чать про меланому. Тому меди­ки радять бути уважними до ро­димок і їх стану, і по змозі перешкоджати їх поширенню по тілу.
Що для цього робити?
Уникати потрапляння на шкі­ру прямих сонячних променів. Медики рекомендують довго не перебувати на відкритому прос­торі під впливом ультрафіо­летового випромінювання. По­старайтеся довше гуляти на свіжому повітрі, але не під сон­цем.
Використовувати сонцезахисні креми для тіла. Якщо ви збирає­теся на море, куди можна поїха­ти навіть у січні, візьміть із со­бою сонцезахисний крем і нама­щуйте його на шкіру безпосередньо перед відпочинком на пля­жі. Не варто забувати, що крем має властивість вбиратися в шкі­ру, тому потрібно кожні дві-три години повторювати процедуру, а якщо ви купаєтеся в басейні або ж у морі, то намащуйтеся кремом відразу, щойно вийшли зводи.
Солярій під забороною. Як ми знаємо, набути гарного відтінку шкіри можна не тільки засмага­ючи на пляжі, а й у солярії. Ме­дики ж категорично проти від­відання солярію, бо ультра­фіолетові промені негативно впливають на шкіру, провокую­чи появу нових родимок. Тому краще перестаньте відвідувати солярій, а щоб мати рівну зас­магу, можна використовувати крем-автозагар, що продається в аптеці або магазині.
Обережно з родимками, що вже є. Річ у тому, що деякі родимки можуть свербіти, і якщо ви розчухаєте її, то це може при­звести до кровотечі або ушко­дження клітин, що негативно вплине на стан шкіри та ваше здоров'я в цілому. Варто спос­терігати за родимками, які збіль­шуються в розмірах, а також за тими, з яких росте волосся. До речі, вискубувати волосинки з родимок украй небезпечно для здоров'я та життя.
Проходити щороку огляд в онколога. Це потрібно для того, щоб лікар зміг вчасно виявити розвиток злоякісних новоут­ворів на шкірі й почати ефекти­вне лікування. І негайно треба йти до онколога, коли якась ро­димка стала рости і з кожним днем стає більшою і більшою.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13       Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар