четвер, 12 вересня 2019 р.

СВЕКРУХА ТА НЕВІСТКА


ВИБІР ТАКТИКИ СПІЛКУВАННЯ


Майже кожна дівчина, в житті якої є коханий, якщо, звичайно, він не си­рота, приречена на спіл­кування із його сім'єю. І перш за все – з його ма­мою. Для одних свекруха стає мало не рідною ма­мою. А для інших...
Справа в тому, що історично так склалося, що жінка, наро­дивши сина, як правило, вихо­вує його для себе. Із самого на­родження він – головний об'єкт її любові, надто емоційної й часом навіть сліпої. Не­багато мам здатні зрозуміти, що син належить не їй, що він народжений бути самим собою. І щастя не в тому, щоб бути для нього єдиною жінкою. У серцях багатьох свекрух поселяють­ся згубні ревнощі, коли на горизонті з'являється «суперниця», яка взяла турботу про її нащадка на себе. Що ж із цим робити?!
Перш за все, набратися терпіння. Ваша свекруха вже доросла сфор­мована людина, і перевиховати її ви не можете, та й немає жодного сен­су. Із проблемою можна вчинити по-різному: піти від неї, змінити до неї ставлення, змінити саму проблему.
Якщо ви обрали перший шлях, піти від проблеми, то намагайтеся якомо­га менше контактувати зі свекрухою. В ідеалі варто обмежитися декілько­ма дзвінками на рік: привітання з на­годи великих свят, дня народження. І одним-двома візитами до «другої мами». Причому спілкування має бути невимушеним і «про все й ні про що».
Другий варіант – змінити ставлен­ня до проблеми. Будьте поблажливі­шими й мудрішими, не реагуйте на її випади. А з цього досвіду зробіть від­повідні для себе висновки. І ніколи не відкривайте душі цій людині. Будьте мудрими і обачними.
І третій варіант – змінити саму про­блему.  Цей  шлях найскладніший.
Якщо вважаєте себе асом у словесно­му жанрі, майстром переконання, тоді для початку спробуйте поговорити з чоловіком. Поясніть йому, що для по­вної гармонії вам не вистачає взаємо­розуміння з його мамою. Мовляв, ви її по-своєму любите і поважаєте, але не хочете, щоб вона втручалася у ваше сімейне життя. Звичайно, це серйозна розмова. Чоловіки по-різному на неї реагують. Для когось дружина стає авторитетом, а для когось, як і раніше, домінує думка мами. Перш ніж почи­нати розмову з чоловіком, ви повинні визначити це заздалегідь. Якщо вам вдалося зайняти «перші позиції», ви на половині дороги до успіху. А коли ні – доведеться стати генієм диплома­тії, підбираючи тактовні й ласкаві сло­ва, час для розмови і т.п.
Наступний етап – поговорити із самою свекрухою наодинці, без свідків. Це ризиковано і дієво одночасно.
Ви повинні вимкнути емоції й уві­мкнути розум. Тільки висловивши все, що накипіло, в коректній формі, без образ і криків, ви знайдете спокій. Головне - домовитися про нормальне співіснування. Важливо донести, що ви обидві любите одного чоловіка й однаково бажаєте йому щастя. Тому не варто його ділити, потрібно йти на поступки одне одному.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти»
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар