вівторок, 17 вересня 2019 р.

Зустрічі з письменниками та поетами


Мандрівка у світ книги з Лідією Яцковою

В рамках фестивалю «Слово єднає 2019» в бібліотеках міста проходять літературні зустрічі з письменниками та поетами Хмельниччини. Наш край надзвичайно багатий на творчих та обдарованих особистостей. Одна з таких – Лідія Яцкова, письменниця, композитор, педагог з Летичівщини, лауреат VIII Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Володимира Дроцика (2018 р). У творчому багажі Лідії Михайлівни дуже багато книжок, а ще більше пісень на вірші українських поетів. Вона відкрила для своїх шанувальників ще одну грань свого обдарування – створення пісень з мелодійних віршів обдарованих поетів. 
 Лідія Яцкова, котра мешкає у селі Снітівка Летичівського району, презентувала 17 вересня 2019 року в бібліотеці-філії №13 учням 8-А класу ЗОШ №14 поетично-прозову книжку «Оркестр мого дитинства». У це видання авторки увійшли твори різних жанрів та тематики. Є у ній новели, прозові твори, поезія (віршики без дошкільної підготовки, як їх називає Лідія Іванівна). 


 Письменниця  розповіла про історію книги, познайомила присутніх із власними літературними надбаннями – «Вертаю з розлуки», «Шевченкова зоря», «Корабель на планеті Медунія» та ін..

 У ході спілкування школярі поділилися своїми знаннями про книги та бібліотеки, розповідали про перше знайомство з книгою,  про книги, які їм подобається читати, про свої перші літературні спроби, про значення книги в їхньому житті.
 Під час творчої зустрічі пролунали вірші О.Радушинської, покладені на музику та виконані Лідією Яцковою.
Лідія Михайлівна побажала  читачам  приємно і  з користю проводити вільний час, не втрачати інтерес до знань, бути активними читачами  бібліотек. «І якщо є бажання писати – пишіть, може колись ще побуваю на творчій зустрічі з кимось із вас!» – додала вона на завершення зустрічі.

Завідуюча бібліотекою-філією №13                 Г. Недвецька



Немає коментарів:

Дописати коментар