вівторок, 24 вересня 2019 р.

Нові договори з постачальниками води


ЧАС УКЛАДАТИ НОВІ ДОГОВОРИ З ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ ВОДИ

В Україні набув чинності новий Закон України «Про житлово-комунальні послуги». А днями Кабмін опублікував постано­ву про затвердження Правил надання послуг із централізо­ваного водопостачання та водовідведення. Цей документ вводить типові договори на хо­лодну воду.
Згідно з новим законом про ЖКП процес переукладання договорів зі споживачами житлово-комунальних послуг триватиме до 1 травня 2020 року. До цього моменту продовжують діяти старі договори з колишніми умо­вами.
Споживачам запропонують кілька видів договорів на вибір: індивідуаль­ний договір, колективний договір, до­говір із колективним споживачем.
Якщо люди станом на 1 травня 2020 року самостійно не визначаться з ва­ріантом договору і не переукладуть його, то постачальники комунальних послуг, у цьому випадку водоканали, у примусовому порядку укладуть з ними індивідуальний договір.
Індивідуальний договір перед­бачає повну відповідальність поста­чальника за якість наданої ним по­слуги до зрізу будинку, а ось з обслуговуванням внутрішньобудинкової інфраструктури є нюан­си. Споживачеві про­понують оплатити саму послугу – кубічний метр холодної води. А також за абонентський облік, тобто за зняття показань, нарахуван­ня, ведення договірної роботи, послу­ги сервісного центру і за експлуатацію внутрішньобудинкових інженерних мереж. При цьому ціна самої послуги, тобто вартість кубометра води, регу­люється, вона затверджується місце­вими органами влади. Розмір абонплати також буде колись регулюватися.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти»
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар